Business Development Manager

Wie zoeken wij?

Voor ons bedrijf HTM Technologies zijn wij op zoek naar een nieuwe collega in de functie van Business Development Manager. Binnen ons bedrijf, met 134 jaar ervaring op zak, hebben wij dit jaar onze naam, logo’s en huisstijl volledig vernieuwd. Fris en energiek bouwen wij met een gemotiveerd jong team de bedrijven binnen de groep van HTM Technologies uit en hierbij zoeken wij jouw hulp!

Wat is jouw uitdaging als Business Development Manager?

Als Business Development Manager haal jij energie uit het netwerken met en uitbouwen van ons relatiebestand. Met jouw commerciële gedrevenheid en technische kennis werp jij jouw lijntjes uit en voeg jij als persoon een bijdrage toe aan de resultaten van de organisatie. Met jouw technische achtergrond en kennis van verspaningstechniek geef je de juiste adviezen en begeleid je trajecten vanaf het eerste contact tot en met de nazorg. Jij denkt mee op commercieel en technisch niveau met klanten, je weet de juiste mensen in de organisatie aan te spreken en je zorgt dat je als een team functioneert. Door samenwerking en het delen van kennis, inzichten, productiemethodes, maar ook elkaars netwerk, groeien wij gezamenlijk!

Jij gaat binnen de huidige markt en vooral ook daarbuiten nieuwe markten verkennen, zowel op nationaal als internationaal niveau. Je kunt hierbij denken aan machinebouwers, producenten van apparaten en lucht- en ruimtevaart, maar ook andere (maak)industrie waar hightech metaalonderdelen en precisie toegevoegde waarden zijn.

Jouw belangrijkste taken als Business Development Manager zijn:

 • Het uitbreiden en onderhouden van het klantbestand en de klantrelatie;
 • Het uitbreiden van bestaande markten en nieuwe markten voor onze business;
 • Het ontwikkelen, vastleggen en uitvoeren van het commerciële plan;
 • Het realiseren van de doelstellingen uit het commerciële plan;
 • Actief op zoek zijn naar potentiële kansen in de diverse markten;
 • Het adviseren van (potentiële) klanten omtrent de producten;
 • Uitwerken en opvolgen van offertes;
 • Het aanspreekpunt zijn voor opdrachtgevers betreffende inhoudelijke vragen;
 • Het up-to-date houden van de productkennis en vaardigheden;
 • Effectief en efficiënt samenwerken met het Salesteam en overige interne afdelingen;
 • Het up-to-date houden en naleven van de relevante procedures en werkinstructies t.b.v. het kwaliteitsmanagementsysteem;
 • Het verzorgen van de aftersales.

HTM Technologies

HTM staat voor High Tech Machining waarbij onze klanten ons zien als een ‘one stop shop voor precisie oplossingen’. Wij focussen ons op de hightech industrieën en opereren in niche markten zoals defensie, lucht- en ruimtevaart. Om die reden behoort HTM Technologies ook tot een selecte groep van bedrijven welke het Kwaliteitsmanagementsysteem voor de lucht- en ruimtevaart (AS9100) bezit. Wij zijn een toeleverancier van wereldklasse van hoge kwaliteit technische producten gemaakt door precisie bewerkingen, large machining en module assemblage. We opereren vanuit vier vestigingen; twee vestigingen gelegen in Hengelo OV, Almere en Dedemsvaart. Iedere vestiging heeft haar eigen competenties. Ons succesverhaal is gebaseerd op nieuwsgierigheid en de constante zoektocht naar nieuwe technologische kansen. Wij leveren complexe producten, assemblages en oplossingen voor de wereld van morgen. Onderscheidende resultaten van één lange termijn partner met een bewezen trackrecord op zeer veeleisende markten.

Precisie, kwaliteit en betrouwbaarheid, dat is HTM Technologies. Bekijk onze track-record en een greep van onze internationale partners op onze vernieuwde website HTM-Technologies.com of laat je hart sneller kloppen door onze nieuwe bedrijfsfilm te bekijken.

Wat heeft HTM Technologies jou te bieden?

Werken bij HTM Technologies betekent dat je onderdeel bent van een groeiende en internationale werkomgeving waarin wij eigen initiatief waarderen en wij jou een grote mate van vrijheid in handelen geven. Samenwerken op een professionele manier in een informele omgeving waar open communicatie de boventoon voert.

Solliciteren of meer weten over deze vacature?

Word jij enthousiast van deze baan en spreekt jou oze organisatie aan?
Reageer dan op deze vacature door je cv en motivatiebrief te mailen naar

hrm@htm-technologies.com t.a.v. Mariëlle van der Meché, HR Adviseur.
Voor inhoudelijke vragen kun je tevens contact opnemen de afdeling HR via telefoonnummer
074 – 255 40 40.

Bekijk ook onze vernieuwde website www.htm-technologies.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatieformulier Nederlands

Application form English

Neem nu contact op

Wat breng je mee als Business Development Manager?

 • Je beschikt over een HBO diploma, bij voorkeur richting Commerciële Economie, Werktuigbouwkunde of Technische Bedrijfskunde.
 • Je hebt een sterke affiniteit met de technische maakindustrie en kennis en ervaring op het gebied van diverse verspaningstechnieken en bewerkingsprocessen.
 • Met je commerciële instelling ben je gericht op acquisitie, new business en relatiebeheer.
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal in woord en geschrift is vanzelfsprekend voor jou.
 • Kerncompetenties als resultaatgericht, oplossingsgericht, klantgericht, creativiteit, doortastendheid, zelfstandigheid en samenwerking maken dat jij het verschil kan maken en HTM Technologies naar een hoger level weet te brengen. Je werkt voor alle vier genoemde vestigingen en je bent vooral veel bij klanten te vinden.
 • Je hebt een bestaand netwerk van relaties bij voorkeur binnen de industrieën waarin wij werkzaam zijn.

Job application at htm technologies

0 File(s) added

This site is protected by reCAPTCHA. Google's Privacy Policy and Terms of Service apply

Sollicitatie bij htm technologies

0 Bestand(en) toegevoegd

This site is protected by reCAPTCHA. Google's Privacy Policy and Terms of Service apply

Get in touch with htm

Type of question
0 selected

This site is protected by reCAPTCHA. Google's Privacy Policy and Terms of Service apply

Get in touch with htm

This site is protected by reCAPTCHA. Google's Privacy Policy and Terms of Service apply