Manufacturing & Data Engineer

Wat is jouw uitdaging als Manufacturing & Data Engineer?

Durf jij het aan om onze structuur van het productieproces en het gebruik van beschikbare data te verbeteren? Pas jij in een jong en informeel team waarin samenwerking hoog in het vaandel staat? Wil jij uniek werk doen en trots zijn op jouw werk? Check dan snel onze vacature bij HTM Aerotec in Hengelo.

De betrokkenheid van alle medewerkers is bij HTM Aerotec door de hele organisatie voelbaar. Je wordt niet als een nummer behandeld en jouw input wordt juist gewaardeerd. ‘’Geen dag is hetzelfde’’ is wat de werkzaamheden bij HTM zo leuk maakt volgens de medewerkers. Met een focus op gespecialiseerde complexe ultra precisie producten haal je genoeg uitdaging uit elke order.

Waar bestaan jouw werkzaamheden zoal uit?

 • Het vullen en beheren van het ERP en PLM systeem waaronder vallen:
 • Item en revisiebeheer
 • Productieroutes opzetten en beheren inclusief bijbehorende documentatie
 • Analyse van voor- en nacalculatie
 • Werken volgens de eisen en normen van de klant
 • Het uitvoeren van risico-analyses binnen het werkvoorbereidingsproces;
 • Het calculeren ten behoeve van offertes;
 • Het geven van technische ondersteuning aan Productie en Bedrijfsbureau;
 • Het deelnemen aan intern werkoverleg;
 • Het opzetten van verbeterprojecten op het gebied van data structurering en data utilisatie, zowel binnen het beschikbare ERP systeem en de productiesystemen;
 • Het zich aan de geldende veiligheidsnormen houden en signaleren van onveilige situaties.

Wat breng je mee als Manufacturing & Data Engineer?

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de richting Bedrijfskunde of IT. Indien je één van deze studierichtingen hebt afgerond op MBO niveau 4 en je reeds werkervaring hebt binnen deze vakgebieden, verzoeken wij je tevens te solliciteren.
 • Je bent in het bezit van een ruime ervaring in het werken met Excel en hebt bij voorkeur ervaring met databases en ERP-systemen.
 • Indien je ervaring hebt met querytechnieken is dit een pré.
 • Je bent bovendien sterk in het maken van visualisaties en analyseren zit in jouw genen.

Wat biedt HTM Aerotec jou?

Je komt bij ons terecht in een organisatie met korte lijntjes waar jouw input wordt gewaardeerd.

 • Direct een dienstverband bij HTM Aerotec!
  Dus niet via een uitzend- of detacheringsconstructie en met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd!
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
  Goed salaris afhankelijk van jouw leeftijd en ervaring, reiskostenvergoeding € 0,21 per km vanaf 10 km tot 40 km, 40-urige werkweek, CAO Kleinmetaal, pensioenregeling via Pensioenfonds PMT, 25 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Persoonlijke groei en ontwikkeling
  Het vakmanschap staat bij HTM Aerotec voorop. We investeren niet alleen in het machinepark, maar ook in het personeel d.m.v. opleidingen en cursussen. Veel werknemers zijn multi-inzetbaar binnen onze organisatie. We kijken graag samen met jou op welk vlak jij je verder kunt én wilt ontwikkelen.
 • Werktijden
  Je werkt in deze fulltime baan van maandag t/m vrijdag en start elke werkdag rond 7.00/7.30 uur en je hebt een uur pauze verdeeld over de dag.
 • Diverse personeelsuitjes per jaar!
  Jaarlijks houden we in de zomer een BBQ en voor Kerst een lunch, borrel of diner. Ook verzorgen we elk jaar een leuk uitje met de hele organisatie.

Solliciteren of meer weten over deze vacature?

Word jij enthousiast van deze baan en wil jij onderdeel zijn van een gemotiveerd jong team? Spreekt het je aan om op een professionele manier met elkaar samen te werken in een informele omgeving?
Reageer dan op deze vacature door je cv en motivatiebrief te mailen naar hrm@htm-technologies.com t.a.v. Mariëlle van der Meché, HR Adviseur.
Voor inhoudelijke vragen kun je tevens contact opnemen de afdeling HR via telefoonnummer 074 – 255 40 40.

Sollicitatieformulier Nederlands

Application form English

Neem nu contact op

Meer over HTM Technologies

HTM staat voor High Tech Machining waarbij onze klanten ons zien als een ‘one stop shop voor precisie oplossingen’. Wij focussen ons op de hightech industrieën en opereren in niche markten zoals defensie, lucht- en ruimtevaart. Om die reden behoort HTM Technologies ook tot een selecte groep van bedrijven welke het Kwaliteitsmanagementsysteem voor de lucht- en ruimtevaart (AS9100) bezit. Wij zijn een toeleverancier van wereldklasse van hoge kwaliteit technische producten gemaakt door precisie bewerkingen, large machining en module assemblage.

Ons succesverhaal is gebaseerd op nieuwsgierigheid en de constante zoektocht naar nieuwe technologische kansen. Wij leveren complexe producten, assemblages en oplossingen voor de wereld van morgen. Onderscheidende resultaten van één lange termijn partner met een bewezen trackrecord op zeer veeleisende markten.

Om in te spelen op de steeds veranderende markt waarin High Tech voorop staat hebben we in 2021 afscheid genomen van onze oude naam PM. HTM Aerotec maakt deel uit van de HTM Technologies groep bestaande uit vier organisaties: HTM Precision in Almere, HTM IP in Goor, HTM Aerotec en HTM PSM in Hengelo. We gaan vol overtuiging een mooie toekomst tegemoet waarbij we ons richten op een markt waar in Nederland maar weinig concurrenten te vinden zijn.

Precisie, kwaliteit en betrouwbaarheid, dat is HTM Technologies. Bekijk onze track-record en een greep van onze internationale partners op onze website www.htm-technologies.com of laat je hart sneller kloppen door onze bedrijfsfilm te bekijken.

Job application at htm technologies

0 File(s) added

This site is protected by reCAPTCHA. Google's Privacy Policy and Terms of Service apply

Sollicitatie bij htm technologies

0 Bestand(en) toegevoegd

This site is protected by reCAPTCHA. Google's Privacy Policy and Terms of Service apply

Get in touch with htm

Type of question
0 selected

This site is protected by reCAPTCHA. Google's Privacy Policy and Terms of Service apply

Get in touch with htm

This site is protected by reCAPTCHA. Google's Privacy Policy and Terms of Service apply